[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
معرفی واحد سازمانی::
امور فرهنگی اساتید::
امور فرهنگی کارکنان::
ارتباط با مدارس::
آموزش فرهنگی و اجتماعی::
دبیرخانه ستاد فرهنگی رفاهی::
دبیرخانه فارغ التحصیلان::
آرشیو اخبار و رویدادها::
معرفی کتاب های مفید::
معرفی پایگاه های مفید::
آلبوم تصاویر::
ارتباط با ما::
آیین نامه و فرم ها::
::
فرهنگی و اجتماعی

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
جستجو در سایت

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
نظر خود را در مورد سایت مرقوم فرمایید:
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
..
تماس با ما

آدرس: تهران، میدان رسالت، خیابان هنگام، خیابان دانشگاه، دانشگاه علم و صنعت ایران، ساختمان 15 خرداد، طبقه سوم

 تلفنخانه: 8 - 77240540-021

تلفن مستقیم: 77240460-021

فاکس: 77491238-021
داخلی 7436

Email: csc @ iust.ac.ir

سامانه پیامکی: 30009900990001

..
:: گزارش برگزاری وبینار "طراحی آینده، زندگی پساکرونا"_۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ ::
 | تاریخ ارسال: 1399/2/20 | 
گزارش سومین  وبینار مجموعه( طرحی برای فردای بهتر) با نام " طراحی آینده، زندگی پساکرونا"
توسط دکتر شاهین فرهنگ
پنجشنبه  ۹۹/۲/۱۸  ساعت ۱۷:۰۰ الی ۱۹:۰۰

  
در ابتدا و پس از قرائت قران و پخش سرود ملی و کلیپ های مناسبتی، وبینار با خیر مقدم آقای دکتر شیرزادی، مدیر محترم مرکز مشاوره و سلامت دانشگاه آغاز گردید.
ایشان پس از تبریک میلاد امام حسن (ع) و تشکر از فعالیت ها و حمایت های آقای دکتر ارجمندی، معاون فرهنگی واجتماعی دانشگاه، به اقدامات صورت گرفته در مرکز مشاوره دانشگاه، در خصوص شرایط پیش آمده پرداخت. که راه اندازی مرکز مشاوره تلفنی رایگان، یکی از اقدامات این مرکز برای کمک به همه اعضاء دانشگاه می باشد.
پس از آقای دکتر شیرزادی، آقای دکتر شاهین فرهنگ، روانشناس و پژوهشگر، سخنان خود را آغاز نمودند.
ایشان در ابتدا با اشاره به حضور خود در جبهه های جنگ  ایران و عراق، یادی کردند از دوستانی که شربت شهادت نوشیده و دیگر بین ما نیستند.
سپس در ادامه با اشاره به داستانی از مثنوی، قصه دیدار لیلی و مجنون را مطرح کرده و به این نتیجه رسیدند که عاشق واقعی نباید لحظه ای از معشوقش غافل شده و با همه وجود به دنبال هدف هایش باشد.
در قسمت بعدی ایشان با اشاره به شرایط پیش آمده، بیماری کرونا را یک بزنگاه تاریخی دانست، که ما باید برای پس از آن خود را آماده کنیم.
 درست است که تعدادی از انسان ها در این مورد دچار آسیب شدند و حتی جانشان را از دست دادند، اما بیماری کرونا به هر حال تمام می شود و بهتر است ما برای شرایط پس از کرونا آمده شویم. این آزمونی است که پس از آن ما متوجه درس هایش می شویم.
دکتر فرهنگ، بدست آوردن و از دست دادن را از الزامات رشد دانسته و به برنامه یزی برای بعد از بیماری کرونا تاکید کردند.
سپس ایشان به این نکته اشاره کردند که ما وقتی وارد صَفی می شویم، آرام آرام به قسمت های جلو صف می رسیم. در مورد هدف های زندگی هم باید صبور باشیم تا کم کم مراحل رشد تا طی کنیم.
در ادامه و با اشاره با داستان "آلیس در سرزمین عجایب" به این نکته اشاره کردند که وقتی در زندگی نمی دانیم کجا می خواهیم برویم، فرقی  نمی کند از کدام سمت برویم. تردیدها همیشه به ما آسیب می زند.
همه ی ما فِرفِره را دیده ایم. فِرفِره بعد از حرکت بسیار، در نهایت همان جایی هست که در آغاز بوده و این حکایت بعضی از ما انسان هاست که هدف مشخصی برای کارهایمان نداریم و به همین دلیل رشدی هم اتفاق نمی افتد. بر اساس آماری که دانشگاه استنفورد ارائه کرده، حدود نود و هفت درصد مردم دنیا هدف مشخصی در زندگی ندارند.
دکتر فرهنگ با اشاره به وجود بادهای موافق و مخالف در دریا، رسیدن به مقصد را نتیجه حرکت کشتی و قرار گرفتن در مسیر باد موافق دانستند. کشتی هایی که از جای خود حرکت نمی کنند، وجود باد موافق و مخالف برای آنها معنایی ندارد.
در ادامه ایشان از شرکت کنندگان در وبینار خواستند تا پنج هدف خود در زندگی را بر اساس اولویت بنویسند. سپس اشاره کردند که اولویت دادن به خواسته ها به ما کمک می کند تا توجه بیشتری به هدف هایمان داشته باشیم. بعضی از ما نمی توانیم به سادگی هدف های زندگی مان را بنویسیم، به این دلیل که بیشتر روی چیزهایی که نمی خواهیم متمرکز شده ایم تا چیزهایی که می خواهیم.
سپس تاکید کردند برای رسیدن به موفقیت باید به این سه نکته توجه کنیم: مقصد / هدف / آرزو
مقصد خواسته من است، ما می توانیم مقصدمان از زندگی را آرامش، خوشبختی، کمال، موفقیت و ... قرار دهیم. ما باید مقصد را به هدف و سپس به آرزو تبدیل کنیم. مقصد به خودی خود دست یافتنی نیست.مقصد باید واضح و شفاف باشد.آرزوها نیز تیرهای در کمان هستند که باید پرتاب شوند تا به هدف برسند. هدف را باید از دل آرزوها بیرون آورد.
اما هدف چیست: هدف خواسته ایست دقیق و روشن، که بمحض اعلام و بارها پس از آن ذهن ما را درگیر می کند تا به آن برسیم. هدف هر چقدر دقیق تر تعریف شده باشد، احتمال رسیدن به آن بیشتر است.
در زندگی هر وقت دقیقا چیزی را خواسته ایم به آن رسیده ایم. فقط باید تا حد امکان هدف را مشخص تر کنیم. هدف مثل برگ ی چکّی می ماند که باید حتما تاریخ و مبلغ آن را به شکل دقیق بنویسیم تا نقد شود.
ایشان در ادامه اشاره کردند که، انسان های موفق به خواسته هاشون تکیه می کنند و انسان های ناموفق به داشته هاشون. اگر ما به خواسته هامون تکیه کنیم، کم کم داشته ها را پیدا می کنیم.
دکتر فرهنگ با مثال هایی از زندگی اشخاصی که نقص عضو داشتند، اما توانستند کارهای بزرگی انجام دهند، ادامه دادند که این اتفاق ها تنها با داشتن هدف و پشتکار اتفاق افتاده است. ما باید به بهترین شکل از داشته هامون استفاده کنیم.
ایشان سه ویژگی را برای اهداف مشخص کردند. اولین ویژگی این است که اهداف ما باید روشن و دقیق باشند.چه می خواهیم و کی می خواهیم؟
دومین ویژگی اهداف این است که باید شکرگزار باشیم، ولی به کم راضی نشویم. در واقع اهداف بلندی را برای خود تعریف کنیم.حضرت علی(ع) فرمودند: به آنچه دارید شاکر و به آنچه می خواهید مشتاق باشید. ما انسان ها مخلوقات گران قیمت خداوندیم و لایق بهترین داشته ها.
سومین ویژگی اهداف این است که باید هم به موضوعات مادّی ما توجه کند و هم به موضوعات معنوی. اهداف ما نباید یک بعدی باشد.
سپس ایشان به سه فیلتر برای رسیدن به اهداف اشاره کردند. یک: اهمیت و ضرورت هدف  دو: استعداد در هدف سه: علاقمندی.
دکتر فرهنگ با اشاره به اهمیت داشتن پشتکار، سه ویژگی را برای داشتن آن برشمردند.
 یک: با مقدار کم شروع کنیم  دو: مدام به دامنه کار اضافه کنیم و سوم: انتهای کار را تعیین کنیم.
از آنجا که هر انسان در شبانه روز با حدود ۵۰ هزار فکر مواجه است، باید هدف های خود را بنویسید تا بتواند بر روی آنها مسلط شود.
در ضمن ما باید هدف های بلند مدت را به قسمت های کوچک تقسیم کنیم. تا با دریافت نتایج، نسبت به ادامه مسیر دلگرم شویم.
حضرت علی (ع) فرمودند: " بزرگ فکر کنید، ولی کوچک عمل کنید"
در قسمت بعد ایشان به دو نکته بسیار مهم اشاره کردند، که هر کسی باید همیشه بخاطر داشته باشد.
یک: یادمان باشد آدم های موفق بیشتر از آدم های ناموفق شکست خورده اند.
دو: آدم های موفق هیچ وقت تسلیم نمی شوند و کسانی که تسلیم می شوند، هیچ وقت موفق نمی شوند.
در بخش پایانی نیز ایشان به تعدادی از سوالات شرکت کنندگان پاسخ دادند.
 سوالاتی نیز از مطالب سخنرانی طرح و در کانال های گروهی دانشجویی ودانشگاهی برای شرکت در مسابقه قرار گرفت. در این وبینار حدود ۳۰۰ نفر از دانشگاهیان حضور داشتند، که تعدادی از آنها به همرا خانواده در این سخنرانی شرکت داشتند.
 
پس از پایان این وبینار نیز، جلسه ای با شرکت دکتر فرهنگ، دکتر ارجمندی(معاون فرهنگی و اجتماعی) و دکتر شیرزادی( مدیر مرکز مشاوره و سلامت) در خصوص موضوعات فرهنگی دانشگاه برگزار شد و موارد فرهنگی مورد بحث و گفت و گو قرار گرفت.

 
دفعات مشاهده: 13525 بار   |   دفعات چاپ: 1120 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مدیریت ارتباطات فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می باشد