تصویب دو استاندارد فنی شبکههای نسل ۵ و فراتر از آن توسط دانشگاه علم و صنعت ایران و همراه اول در اتحادیه بینالمللی مخابرات
دو استاندارد بینالمللی با عناوین "معماری مبتنی بر مجازیسازی برای شبکه دسترسی ناهمگن
" (ITU-T Y.۳۲۱۴) و "معماری توزیعشده برای شبکه هسته ناهمگون" (ITU-T Y.۳۲۱۶)، بهعنوان نتیجه همکاری دانشگاه علم و صنعت ایران و شرکتهای همراه اول از ایران و چایناموبایل از چین، در اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) به تصویب رسید.
این دستاورد ارزشمند توسط دکتر هادیشهریار شاهحسینی (عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه) و تیم همکار ایشان حاصل شده است. این تیم، طی سه سال، با تدوین و ارائه اسناد تخصصی، نظرات اعضای گروه مطالعاتی SG۱۳ اتحادیه را اخذ و از استانداردها در جلسات تخصصی دفاع کردهاند.
استانداردهای یادشده برای شبکههای نسل ۵ و IMT-۲۰۲۰ طراحی شدهاند و هدف آنها پشتیبانی از خدمات نوظهور نظیر خودروی خودران، واقعیت مجازی و ارتباطات پهنباند است. این معماریها بر پایه فناوریهای مدرن مانند مجازیسازی توابع شبکه (VNF)، شبکههای نرمافزارمحور (SDN) و زنجیره عملکرد سرویس (SFC) تدوین شدهاند.
گفتنی است دانشگاه علم و صنعت ایران، نخستین عضو دانشگاهی ایرانی ITU از سال بوده و تاکنون نقش فعالی در این اتحادیه داشته و موفق به برگزاری کارگاههای تخصصی و دریافت جوایز متعدد از این نهاد شده است. این موفقیت، گامی ارزشمند در ارتقای جایگاه علمی و فناوری ایران در عرصه استانداردهای بینالمللی مخابرات به شمار میرود.
|